tiistai 16. elokuuta 2016

Mailamietteitä

Pelasin Kirkka B:n seuranani pariskunta, jossa mies oli todella hyvä pelaaja ja naisellakin kaikki edellytykset tulla sellaiseksi. Naisen tasoitus oli 54. Hän sanoi ettei ollut - tulkitsin että perhesyistä  - ehtinyt juurikaan pelata green cardin suoritettuaan. Hänen lyöntinsä lähtivät todella puhtaasti mailasta. Aivan erinäköistä menoa kuin itselläni oli tuossa vaiheessa.

Jossain vaiheessa ryhdyimme tämän naisen kanssa keskustelemaan mailoista. Hän kiinnitti huomiota siihen, että minä usein väylältä löin hybridillä tai väyläpuulla. Vähän ihmeissäni aloin katsella hänen mailavalikoimaansa. Todellakin, hänellä oli bägissään vain draiveri ja setti rautoja. Varmaan ihan hyvät mailat, koska niin hyvin hänen lyöntinsä lähtivät.  Mutta ihmettelin miksei hybridejä tai väyläpuita. Hän taisi itsekin alkaa ihmetellä..


Muistan, kun olin viimeksi hankkimassa rautoja, niin eräs pro sanoo minulle, etten todellakaan tarvitse koko settiä rautoja, vaan olisi parempi hankkia puolikas setti ja siihen lisäksi hybridejä. Oikeassa oli vaikken uskonutkaan. Lyöntieni pituuserot ovat niin pieniä, että tuntuu kuin olisi bägi täynnä rautaseiskoja. Hybridi tuli jo ensimmäisen aloittelijan settini mukana, ja sen jälkeen olen ostanut pari uutta.

Suosittelin pelikaverilleni muutaman hybridin hankintaa. Itselläni on nyt kaksi, 21 asteinen kolmonen ja 27 asteinen vitonen. Voisi olla joku nelkkukin, mutta noiden kahden nykyisen lyöntipituusero on sekin aika pieni. On minulla pari väyläpuuta, vitonen jolla lyön väylältä, mutta usein se maila on jäähyllä. Toinen on puu3, joka on käytössä vain avauksissa silloi, kun draiveri olisi liikaa.

Oma pelini alkuvaikeuksien jälkeen meni vallan mainiosti, pelasin 9 reiän tulokseksi 18 bogeypistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti