maanantai 25. syyskuuta 2017

Loivaliikkeisyyttä kentällä

Pelasin viikonloppuna sekä Saraksen että Kirkan. Sää oli luvatusti hieno, mutta ei niin lämmin kuin mitä oli ennusteissa hehkutettu. Nyt on kuitenkin syksy ja lämpimästi pukeutuminen on olennaista. Kaunis sää oli houkutellut kentälle runsaasti väkeä. Tällä kertaa osasin varautua siihen. Toissaviikonlopun aurinkoinen päivä tarkoitti 1,5 tunnin odottelua, eli jouduin lähipelialueelle harjoittelemaan, kauheaa! Nyt olin varannut Saraksen lauantaille jo hyvissä ajoin ja sunnuntaina varasin lähdön Kirkalle ensin ja kävin sitten lounaalla.

Täysi kenttä voi tarkoittaa myös hidasta kierrosta. Tai ainakin hitaalta tuntuvaa kierrosta, vaikkei aikaa kuluisi kovinkaan paljoa enempää kuin tavallisesti. Odottelua, seisoskelua, edellä menijöiden hitauden tuskastelua.

Erään pelikaverin kanssa katselimme edellämenevää porukkaa greenillä. Tuntui, että nelikko puttasi ja puttasi. Eipä siinä mitään, onhan se pallo saatava kuppiin. Ja sitten greeniltä poistuminen ja matkan jatkaminen. Sen voi tehdä hyvinkin loivaliikkeisesti. Eli voi alkaa merkata tulostaan, putsata putteriaan, järjestellä mailoja bägissä, laittaa takkia päälle tai hanskaa käteen, juoda, tehdä mitä vaan siinä greenin reunalla vielä seistessään sen sijaan, että siirtyisi ripeästi kauemmas. Ja yleisesti ottaen kävellä mahdollisimman hitaasti - loivaliikkeisesti. Mitäpä sillä väliä vaikka joku siellä väylällä tekee jo viidettätoista harjoitussvingiään...

Entä jos pelikaveri toteaisikin reiän lähelle pysähtyneestä putista "annettu"? Tai jättäisimme jonkun puttausrutiinimme pois, jos pisteitä ei enää kuitenkaan heru. Ja ainakin kävelisimme ja tekisimme asioita ripeästi eikä kuin hidastetussa filmissä, jolta se siellä takaatulevassa ryhmässä näyttää.

Pitäisi kehittää edellä hidastelijoille jotain käsimerkkejä, joilla voisi pyytää ohituslupaa tai pyytää lisäämään vauhtia. Vähän niin kuin liikenteessäkin, pitäisi golfissakin muistaa katsoa eteenpäin  - onko siellä tyhjä väylä odottamassa - ja taakse myös - seisooko kenttä? Motoristeillahan (kuva http://www.usabobbers.com/motorcycle-hand-signals.html) ja sukeltajilla ym. näitä käsimerkkejä on, sieltä voisi ottaa mallia, jos käsimerkkejä ei golfissa vielä ole. Mutta sitten pitää muistaa katsoa taakseen, jotta näkee mitä siellä viestitellään...



No, mitäpä niistä. Ainakin ilma oli kaunis ja mitäpä sen parempaa kauniilla ilmalla voisi tehdä kuin olla kentällä! Eikä pelikään sujunut hitaudestaan huolimatta mitenkään huonosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti