perjantai 22. syyskuuta 2017

GameBook ja muut gadgetit

Aloin käyttää mScorecardin sijaan GameBookia viimeisellä parillä kierroksella. Taidanpa vaihtaa pysyvästi GameBookiin, vaikkei tuossa toisessakaan sinällään mitään erityistä vikaa ole. Syitä vaihtoon on muutama. Ensinnäkin GameBook on suomalainen ja se on aina plussaa. Vaikka eipä tuo sovellus suomea puhu.


Toinen syy vaihtaa on gps-etäisyysmittari, joka tuntuisi olevan GameBookissa parempi eli tarkempi kuin mScorecardissa. Ja kolmas syy, eli karttanäkymä on ehdottomasti parempi. Se olikin syy miksi innostuin ylipäänsä testaamaan GameBookia, kun näin sen jollain pelikaverilla.

Välietapin, esim. bunkkerin, etäisyysmittausta voi itse säätää haluamaansa pisteeseen. Etäisyyden mittaus näytti pääasiassa olevan kuitenkin keltaisilta, eikä muuttunut pelaajan mukaan. Mutta tätä pitää vielä tutkia, sillä välillä näytti siltä että mittaus olikin punaisilta? No, eipä kentän väyläkartoissakaan ilmaista välipisteiden etäisyyksiä yleensä (Keimolassa ainakaan), muuta kuin keltaisilta. Joutuu ihan itse tekemään vähennyslaskuja. Tässä kuva kopsattuna Gamebookin sivuilta. Tuota ympyrän sisällä olevaa pistettä pystyy siirtämään ja etäisyysluvut muuttuvat sen mukaan, kätevää!


Piti ihan ihmetellä miten saan bogeypisteet näkyviin. Tulipa opittua sekin, että kyseessä on Stableford-pelimuoto, kun laskee bogeypisteitä.

Toinen ongelma oli se, että Sarakselle slopeni oli väärin, mutta sen sai käsipelillä korjattua. Kaipa noista voisi ilmoittaa sovelluksen ylläpitäjille. Ei liene mikään ihan pikkujuttu vuosittain ylläpitää tuhansien kenttien slopetaulukoita.

Aika paljon nykyään näkee ihmisillä kelloja ja muita etäisyysmittareita. Itse olen tyytynyt arvioimaan etäisyyksiä keltaisista ja punaisista etäisyysmerkeistä. Ja uskoisin aika hyvin osaavani arvioida 20-40-60 metriä silmämääräisestikin. Ongelmani on enemmänkin se, että lyöntipituudet eri mailoilla eivät eroa toisistaan niin paljoa, että tarkka etäisyysmitta minua paljonkaan auttaisi. Olisihan se hienoa, jos tietäisi tasan tarkkaan kuinka monta metriä milläkin mailalla pallo lentää. Ehkä jonain päivänä. GameBookilla voisi ilmeisesti mitata lyöntiensä pituuksia kierroksella. Täytyypä kokeilla.

Suosittelen tutustumaan: https://golfgamebook.com/app/
Tietysti vain iOS ja Android.

Viimeiset pari kierrosta Saraksella menivät hyvinkin eri lailla, mutta bogeypisteissä eikä lyöntimäärissä ei suurta eroa ollut. Ensin tein kierrokselle 5 par-tulosta ja sen lisäksi paljon sutta ja sekundaa. Sitten tein vain yhden par'in, mutta muuten pelasin paljon tasaisemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti