torstai 28. syyskuuta 2017

Lehtikeli upeassa syyssäässä

Pelasin pari Sarasta upeassa kelissä. Syksy on parasta aikaa golfin peluuseen, kentät on hienossa kunnossa. Mutta pallon löytäminen lehtien seasta on lievästi sanottuna hankalaa. Parikin kertaa pallo katosi, kun sen olisi luullut helposti löytyvän.





Mikä olisi paras pallon väri aurinkoisena päivänä lehtikelillä? Shokkipinkin luulisi erottuvan, mutta punaiset pallot tahtovat kadota näkökentästä jo lentäessään. Valkoinen erottuu paljon paremmin sinistä taivasta vasten. Harmaana päivänä voimakkaan värinen pallo voisi olla parempi.

Maahan päästyään lehtien peittämälle ruoholle pallo voi joka tapauksessa päätyä syvään raffiin tai jonkun lehden alle. Mutta jos se on vain lehtien seassa, niin mikä olisikaan hyvä väri pallolle?

Punainen ei välttämättä toimi, eikä keltainenkaan. Valkoinen voisi silloin erottua parhaiten. Entä sininen? En ole kyllä nähnyt koskaan sinisiä palloja. Netistä löytyy jos jonkin väristä, esim Smartgolf.fi (kuva sieltä) myy tällaista pakettia. Mutta ei siinäkään ole sinistä. Sininen ehkä juuri katoaisi näkökentästä lentäessään. Mutta mitä virkaa olisi vihreällä pallolla? En ymmärrä.

Yksi tapaus, jossa olen mielellään käyttänyt värikkäitä palloa on lähipelialue. Jos itse puttailee tai chippailee vaikka viidellä pallolla ja kaveri vieressä samoin, omat väripallot erottuvat helposti.

Netistä voisi löytyä jo myös niitä palloja joita olemme olleet vailla - sellaista jossa olisi äänimerkki ja vilkkuvalo.

Siihen asti taidan pysytellä valkoisissa palloissa. Talvigolfissa se on ehkä huonoin vaihtoehto. Eli jos tulee mieleen lähteä lumelle pelaamaan niin sitten hommaan pari värikästä palloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti