perjantai 22. tammikuuta 2016

Golf-kurssi osa 2: Hyvästi lyönti...

Tällä viikolla golfkurssi jatkui Konalassa harjoituksella, jolla oli tarkoitus parantaa käsien asentoa. Swingissä keskityttiin erityisesti ranteiden taivutukseen.

Harjoitus alkoi sillä, että taivutettiin ranteet käsien roikkuessa suorina alas, niin että maila kääntyi vaakatasoon. Siitä sitten kädet nostettiin taaksevientiin niin että vasen käsi oli suorana, edelleen ranteet oikeaoppineesti taivutettuna.

Harjoitus jatkui niin että downswingissä kädet kulkevat suhteellisen lähellä vartaloa ja ranteet suoristuvat viime hetkellä ennen osumaa. Ajatus oli että mailan pää osoittaisi alas, kohti palloa aluksi. Yhtä vaikeaa tehdä kun selittää! Minulla oikea käsivarsi piti saada enemmän irti kyljestä. Swingini lähtee aika supussa.

Seuraavalla harjoituksella haettiin rentoutta. Heitettiin palloa lyömisen sijaan. Nojattiin mailaan vasemmalla käsivarrella ja pallo piti heittää oikealla kädellä vasemman käsivarren alta. Nykyään kuulemma junnuja opetetaan ensin heittämää palloa kuin pesäpallossa, koska se muistuttaa golflyöntiä. Minusta se tuntui aika vaikealta, en meinannut millään saada palloa lähtemään heittämällä oikeaan suuntaan. Kerran se jopa lähti taaksepäin, onneksi en osunut kehenkään.

Sitten kun jatkoin ranteentaivutusharjoitusta lyömällä mailalla, tuntui että en osaa enää mitään, enkö ole koskaan osannutkaan. Olisi pitänyt jo kahdeksan vuotta sitten aloittaessani oppia taaksevienti ja ranteen taivutus. Nyt poisoppiminen on vaikeaa.

No, ensi kerralla pääse hukkaamaan puttinsakin, on puttiharjoitusta tiedossa.

Kuva mynegm.com, ihan tuolta ei tainnut näyttää minun ranteeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti