sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Ihana toukokuu golfkentällä

Tärkeimmät kevätuutiset Keimolan kentältä ensin: Joutsenet saivat tänä kesänä 6 poikasta, joista ainakin yksi on jo poissa. Toivotaan, että loput selviävät ja ovat taas meidän ilonamme koko kesän.



Melkoinen toukokuu noin ilmojen puolesta. Meteorologitkin todistelivat, että koko viime kesän helteet mahtuivat toukokuun moniin hellepäiviin. Vähän niin kuin koko viime kesän parhaat palat pikakelauksella. Ja enemmänkin, koska tieteellisen tarkan ja luotettavan tilastovihkoni mukaan yhtään ainutta hellepäivää ei osunut 2017 Keimolaan silloin, kun minä olin pelaamassa. Hyvä että yli 20 asteen päästiin koko kesänä.

Ehdin pelata 13 kertaa toukokuun aikana, joista 9 puolikasta ja 4 täyttä kierrosta. Huomasin kyllä, että golfkunto ei ollut talven jäljiltä lainkaan kohdillaan ensimmäisillä kierroksilla, Saraksella varsinkaan. Tuli taas muistutus siitä, että se on mäkinen se kenttä. Onneksi tilanne korjaantui nopeasti, kun vaan maltoin kiertää ysejä, jotta kunto parani.

Jos kunto ei ollut kohdillaan, niin lyönti oli sitäkin paremmin. Lieneekö lämpimät säät syynä vai mikä, mutta varsinkin avaukseni lentävät pidemmälle kuin viime kesänä. Muutenkin peli on pääosin sujunut hyvin, ja pari bufferitulostakin yseiltä ja myös koko kierrokselta olen ehtinyt tehdä. Mutta lähipeli on edelleen ongelma, chipit erityisesti. Yleensä ne menevät kauas yli greenin. Hiekkalyönnit niin ikään ovat olleet todella hakusessa, 4 lyöntiä hiekasta kerrallaan on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus.

Hieno toukokuu kun kääntyi kesäkuuksi, tuntui pelikin kääntyvän huonommaksi. Lady P:n kanssa kierroksella Kirkalla pistin 4 palloa veteen. Tuntui, että A:lla kävin joka ikisessä lammikossa. B:llä, jossa lammikoita on vähemmän, kävin tasapuolisuuden vuoksi kaikissa bunkkereissa. Eipä siitä kesän parasta kierrosta saanut millään. Mutta hieno sää, 26 astetta, puolipilvistä ja tuuli sopivasti.

Kävi ilmi myös mielenkiintoinen seikka Keimolan varausjärjestelmästä: se sallii varata lähdön A:lle ja B:lle ja varmaan myös Sarakselle samoille ihmisille päällekäisinä aikoina. Näin kävi, kun toisista tietämättämme varasimme lähdöt eri yseille. Caddie sanoi, että voi vaikka varata saman ihmisen monta kertaa samaan lähtöön. Pikkufiba ohjelmoinnissa...

Ensi viikolla pääsen testaamaan Tapiola Golfia ensimmäistä kertaa. Odotan mielenkiinnolla!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti