maanantai 30. heinäkuuta 2018

Hellepelailua

Ei saa valittaa, ei, vaikka helle on jatkunut jo viikkoja. Kieltämättä se rajoittaa jo pelaamista. Sadettimen suihkun läpi kävely olisi kiva viilennyshetki.



Olin jo innolla lähdössä kokeilemaan ensimmäistä kertaa Vuosaari Golfia, mutta tuntui tuhlaukselta haaskata "kallis" 39 euron pelilippu uupumalla kesken kierroksen, varsinkin kun kenttä on outo. Joten pistin lipun talteen odottamaan viileämpiä kelejä.

Sen sijaan kävin lomareissulla pelaamassa vanhan tutun kentän, eli Rauma Golfin. Osakkaan vieraana pääsin 30 eurolla. Eipä siellä helteessä juuri ketään muita meidän lisäksemme ollutkaan, kunnes saatiin kiinni edellä menevä hitaampi ryhmä. Peli sujui ihan kohtuullisesti, tein "paremman normituloksen", eli 27 bogeypistettä. Se "huonompi normitulos" on 23-24 bp.

Raumallakin greenit olivat nyt jo hyvässä kunnossa. Greenit olivat kärsineet talven aikana katastrofaalisesti ja kaikki greenit olivat aivan pilalla, käytännössä ilman ruohoa. Talvigreenejä vielä pitkälle kesään.

Nyt helteen jatkuessa olen muistellut myös golf-harrastukseni alkuvaiheita. Tuntui että ensimmäisinä kesinä (2007-2010) oli aina helle! Nyt viimeiset pari vuotta on ollut viilempää ja sateisempaa, joten hellekelit ovat jo unohtuneet. Eikä varmaan aina mikään helle ollutkaan, se vain tuntui siltä.

Alkuvaiheista puheenollen, kävin verestämässä vanhoja muistoja niin ikään helteisessä Vihti Golfissa, jossa suoritin green cardin ja pelasin melko paljon ensimmäisinä vuosina. Ihan ensimmäisenä kesänä pelasin erityisesti Vihdin par3-kenttää, joka nyttemmin on hävitetty ja sen tilalla on PuuhaPark. Etu- ja takaysit olivat myös vaihtaneet paikkaa, sillä par-3-kenttä oli rakennettu osaksi etuysiä, joka oli siis nyt entisellä takaysillä, joka on tasaisempi.

Vihdissä peli sujui melko hyvin, Viimeksi kun pelasin Vihdissä, tasoitukseni oli jossain 45 kieppeillä. Oli kiva huomata, että edistystä on todellakin tapahtunut.

Kokeilin Vihdissä sateenvarjon käyttöä aurinkovarjona, kun sen saa näppärästi kärryyn kiinni. Sattui vaan ihanan tuulinen päivä, sillä seurauksella, että oli pakko ottaa varjo pois, koska koko kärry kaatui pari kertaa tuulessa. Vihdissä oli myös joutsenperhe, jossa kaksi poikasta.


Ei kai tässä muu auta kuin varustautua urheilujuomalla ja aurinkorasvalla ja suunnata kentälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti