maanantai 14. syyskuuta 2015

Syksyllä voi tehdä golf-kokeiluja

Suunnitelmissa on tehdä pari kokeilukierrosta - yksi kierros vain neljällä mailalla, yksi pelaten sinisiltä ja yksi scramble.

Aloin jo vähentää mailoja bägistä, kuten tein viime syksynäkin. Kiva vähän keventää bägiä, varsinkin jos alkaa olla märkää ja meno tulee raskaammaksi.

Jätin nyt väyläpuut (3 ja 5) pois, sekä osan raudoista. Hybridit ovat hyviä syyskeleihin. Mietiskelen vielä mikä olisi paras kombinaatio rautamailoja. S ja P täytyy olla. Niiden lisäksi joko 8 ja 6 tai 9 ja 7. Ehkä 8 ja 6 ovat paremmat, koska 9 ja P lyöntien pituuksissa ei minulla juuri ole eroa. Eikä myöskään 7 ja 8 välillä.

Sivuhuomautuksena:
Löysin netistä tällaisen taulukon lyöntipituuksista. Mitat on kyllä jaardeissa eli -10% metreissä. Taulukko ei kyllä ota kantaa 2. ja 3. lyönnin mailoihin (gapkeystrokes.wordpress.com) . Oma avaukseni lienee metreissä tuon bogey-pelaajan 130 mutta se ei yleensä rulli. Kakkoslyönti lienee metreissä usein tuo 130 myös, jos hyvin käy, koska se sentään rullii. Kolmoslyönti voi toki par5:lla olla myös tuon 130, jos tarvitsee, mutta harvemmin. Yleensä siinä vaiheessa yrittää noin 100 metrin lyöntiä, jotta pääsee chippaamaan greenille hyvästä paikasta eikä ole bunkkerissa....



Neljän mailan settiä pohdin vielä tarkkaan. Driveri, hybridi 5, ja rauta 7 sekä putteri? Helpompia mailoja, mutta tarvitaan tarkka lähestyminen kauempaa greenille. Tai Driveri, putteri ja hybridi 3 sekä pitcheri, ajatuksella pitkä lähestyminen greenin lähelle ja pitcherillä greenille. Joku minulle ehdotti pelkkää rauta-6:tta. Ehkä sentään P ja putteri mukaan....

Scramble voisi olla hyvä "frankensteinin golfari" -kokoonpanolla. Lady O chippamaan lipulle ja Lady F puttaamaan. Minä sitten voisin avata ja lyödä väylälyöntejä. Tosin Lady O:n avaukset ja väylät ovat usein parempia kuin minulla.

Sinisiltä en ole koskaan pelannut. Täytyisi varmaan valita hetki, jolloin kenttä olisi melko tyhjä.

Toivotaan että hienot syysilmat jatkuvat vielä pitkään, jotta ehdin tehdä kaikki nämä kokeilut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti