maanantai 31. heinäkuuta 2017

Pakkotauko

Kokeilin pelata viime viikolla pariinkin otteeseen, mutta ei siitä mitään tule näillä jaloilla. Päätin sitten pitää pidemmän tauon, jos se vaikka auttaisi. Ehkä tauosta voisi olla apua surkeasti sujuvaan peliin muutenkin. Ainahan kauden aikana tulee ajanjaksoja, jolloin lyönti on hukassa, ja nyt selvästikin on sellainen menossa. Tuskin se tähän jalkavaivaan liittyy kuitenkaan. Tai ehkä yleiseen mielialaan, eihän se kovin kivaa ole pelata, kun kantapäät kivistävät.

Mikä jalkojani sitten vaivaa? En ole käynyt hakemassa virallista diagnoosia, mutta kysyin tohtori Googlelta, joka heti tiesi, että kyseessä on plantaarifaskiitti.

Tohtori Google eli tässä tapauksessa Duodecim Terveyskirjasto kertoo seuraavaa:
"Kantapäässä tuntuvan kivun yleisin syy on kantaluuhun kiinnittyvän jalkapohjan jännekalvon rappeuma ("plantaarifaskiitti"). Tätä kantapään etupuolella jalkaterän keskiviivassa tai sisäsyrjällä tuntuvaa kiputilaa arvioidaan jossakin elämänvaiheessa potevan jopa 10 prosenttia ihmisistä. Jännekalvon rappeuman syy ei aina ole selvä, mutta usein siihen liittyy tavallista suurempi jalkaterän rasitus tai voimakas ponnistus.
 --
Kaikkien rasituksen aiheuttamien kantapääkipujen tärkein hoito on kivun synnyttäneen rasituksen lopettaminen. "

Että silleen. Vaiva voi olla pitkäaikainenkin. En ajatellut kuitenkaan lopettaa golfkautta vielä tähän, ehkä harventaa kierroksia vain, ja käyttää kaikki mahdolliset apukeinot ja venytellä jalkapohjia, kuten Terveyskirjasto-sivulla neuvotaan, kuva sieltä. Talvella on sitten aikaa parannella jalkojaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti