maanantai 7. elokuuta 2017

Kenkävarustelua

Eihän sitä voi olla pelaamatta golfia, kun sää sallii, kun tämä Suomen kesä on mitä on. Plantaarifaskiitti tai ei, kentälle on päästävä, jos ei ihan ukkoja ja akkoja sada. Pidin kuitenkin viikon lepotauon,  jolloin odottelin Yliopiston Apteekin verkkokaupasta tilaamiani erikoissukkia (n. 26 €).


Lisäksi minulla on XXL:stä ostetut silikonikantapehmusteet (noin 14 €).

  

Ja oli kengissä vielä jalan holvikaarta tukevat erikoispohjallisetkin, jotka ostin lenkkareihin aiemmin.

Näillä varustettuna lähdin toiveikkaana kiertämään Kirkkaa kolmena peräkkäisenä päivänä, yhtenä tosin vain puolikasta.

Kuinka sitten kävi, auttoiko kenkään ladattu varustus ja erikoissukat? Ei ainakaan heti. Käveleminen oli ihan yhtä tuskallista kuin aiemminkin. Mutta ihan kuin nyt alkaisi helpottaa jo. Aamulla pääsee liikkeelle konttaamattakin, noin kuvainnollisesti. Elättelen toiveita, että pikkuhiljaa tämä tästä paranee. Peli ainakin on paranemaan päin. Avaukset toimivat taas, ja välillä putitkin upposivat hyvin.

Kenttä oli nyt todella märkä, Kirkka A varsinkin. Onkin satanut ihan huolella viime aikoina. Huomasin, että pari vuotta sitten ostamani vedenpitävät golf-kengät eivät enää ole vedenpitävät. Onneksi toiset, vähän uudemmat kengät vielä pitävät vettä.

Golf on liikuntana aika haastavaa jaloille. Tuleehan kierroksella käveltyä noin 10 km. Eli jos kesän aikana kiertää yli 40 kierrosta on se kuin kävelisi Helsingistä Vaasaan. Ei sitä ihan millä tahansa kengillä kävelisikään. Olen ollut aika pihi kenkiä ostaessani, yleensä etsin tarjouskenkiä. Tärkeämpää kuin halpa hinta olisi löytää omaa jalkaa sopivasti tukeva kenkämalli. Tähän asti olen ollut uskollinen Footjoy-asiakas, mutta ehkä voisi kokeilla jotain muutakin merkkiä. Vaikka tuskin tämän kesän jalkaongelmat kenkien vika sinällään on ollut. Vai onko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti