perjantai 25. elokuuta 2017

Neitigolfia pelaamassa

Taas kerran törmäsin pelatessani sanaan neitigolf. Taas se särähti korvaani. Ei sanaa käyttänyt golfari sillä mitään pahaa tarkoittanut, kuvasi sillä vaan omaa arkaa puttiaan, joka jäi pari metriä reiästä. En voinut olla sanomatta, että minäpä sitten puttaan täältä viidestä metristä miehekkäästi niin, että palloni hyppää puttilinjalla olevan jättikokoisen ja korkean merkkausnastan yli....

Edellisellä kerralla, kun neitigolfista oli puhe, miespelaaja puheli klubilla ennen kierrokselle lähtöä, että tänään hän voisi pelata neitigolfia. Kysyessäni miespelaaja sanoi tarkoittavansa sillä tarkkaa, pitkin väylää etenevää peliä. Eikä normaalia äijägolfiaan, jossa palloja etsitään pitkin metsiä. Että se on positiivinen termi....


Arvostavatko miesgolfarit naispuolisen peliseuransa taitoa pysyä väylällä ja pelata joutuisasti? Mutta myös toisinpäin: arvostavatko naiset miesten upeita pitkiä lyöntejä, vaikkeivat ne aina väylällä pysykään?

Aika usein me naiset pelaamme liian varman päälle. Otetaan "lällärilyönti" lähemmäs vesiestettä eikä luoteta omaan taitoon päästä yli. Ei edes pyritä chipillä lipulle vaan lyödään tarkka ja varovainen lyönti, kunhan vaan greenille pääsisi. Tätä olen kuullut kutsuttavan myös marttagolfiksi.

Omassa pelissäni riskien välttäminen on useimmiten ainoa keino saada tulosta aikaan. Yksikin out-lyönti tai vesiesteeseen joutuminen ja usein myös bunkkerivierailu tarkoittaa bogeypisteiden karkaamista saavuttamattomiin siltä väylältä, toisin kuin pitkälyöntisellä miehellä, joka voi vielä pelastaa bogin tai jopa par'in väylälle rankun jälkeenkin. Jos väylät olisivat lyhyempiä, ottaisinko enemmän riskiä sen sijaan, että pelaan "neitigolfia"?

Välillä kyllä otan tietoisia riskejä, mutta edellisellä kierroksella oli pakko alkaa marttailla siksi, että pallot meinasivat loppua kesken kierroksen. Kirkka A:n vesiesteet olivat taas pallomagneetteja.

No, seuraavalla kerralla, kun joku mies neitigolfaa seurassani, voisin tarjota hänelle vaaleanpunaista palloa bägistäni - niillähän miehet eivät kertakaikkiaan voi pelata.

Kuva golfjokes.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti