lauantai 18. huhtikuuta 2015

Tilastointia golfkentältä

Vaikka käytössä ja tarjolla on jos jonkin näköistä gadgetiä, pidän golf-tilastoa aivan perinteisessä vihossa. Harkitsin hetken exceliä mutta en aina jaksa avata tietokonetta eikä sopivaa mobiilisovellusta ole tiedossani (Lumialle). Saa ehdottaa!


Tilastoin seuraavat asiat kierroksilta:

Pvm
Kellonaika
Kierroksen järjestysnro - kotikenttä
Kierroksen järjestysnro - vieraskenttä
Kentän nimi
Peliseura (tyyliin kaverin nimi ja muu seurue N+M tms)
1/2 tai kokokierros-merkintä (helpottaa tilastointia kun lasken pelattuja kokokierroksia kaudelta)
Bogey-pisteet
Lyöntitulos
Bogey-etuysi
Bogey-takaysi
Lyönnit-etu
Lyönnit-taka
Putit (puttikisoja tulee varmaan tänäkin kesänä)
Chipit (tätä on kyllä vaikea määritellä ja tilastoida)
Muuta merkittävää (esim birkut ja holarit (hih!), keskeytyksen syyt jne.)
Lämpötila
Säätila
HCP (jos se muuttuu)

Yksittäisten väylien tuloksia en seuraa enkä eri mailoilla tehtyjen lyöntien pituuksia, driverilyöntien tarkkuutta jne, joita verkossa tarjolla olevat sovellukset näyttävät tekevän. Liikaa informaatiota....

Viime kesän tilastoissa ei juuri näy lyöntipelin tuloksia. Olen tottunut laskemaan vaan bogey-pisteitä. Kesän parhaat lyöntipelitulokset kyllä merkkasin ylös, ne olivat 93 Kirkalta ja 95 Ringsidesta. Ne olivat tietysti kierrokset, joilla tasoitukseni laski. Menin yli sadan lyönnin muuten, joskus reippaastikin.

Viime kaudelta voisi poimia myös säätilastoja: matalin lämpötila oli ollut noin 6-8 astetta toukokuussa sekä lokakuussa (eilen oli kylmempää! noin 5 C) ja korkein 30 C heinäkuun lopulla.

Mitä väliä? 
No, eipä juuri mitään, mutta onhan sitä kiva seurata. Lasken pelattuja kierroksia ja tuloskeskiarvoja aina välillä. Analysoin Keimolan kahta kenttää keskenään, kumpi on helpompi ja kumpi vaikeampi. Yritän ymmärtää miksi ja ehkä tehdä asialle jotain. Voisihan tilastoista tutkailla kaikenlaista. Missä lämpötilassa tulee parhaat tulokset? Mihin aikaan päivästä?

Mitäs te muut tilastoitte?
(Kuva: statisticsforbusiness.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti