tiistai 18. elokuuta 2015

Mikä tekee hyvän golf-kierroksen?

Töitten jälkeen iltakierroksella Kirkalla. Olipa mukava kierros, kertakaikkiaan. Seurana Lady O ja A:lla kaksi miestä sekä B:llä enää toinen heistä.

Laitoin uuden GolfBalancen alesta ostamani mustan Daily Sportsin hameen päälle, testatakseni miltä se tuntuu neljän tunnin kierroksella, lämpimässä säässä. Toimi hyvin. Paras vaate on sellainen, jota ei edes huomaa päällään. Ei kinnaa, ei purista, ei joudu kiskomaan ylös tai alas, joustaa ja on sopivan viileä tai lämmin, tarpeen mukaan. Tuossa hameessa on sopivasti taskujakin, sekä alusshortsit. Taskut ovat tärkeät. Minulla on vanha golfhame, jossa on vain yksi takatasku. Ei sellaisesta ole mitään iloa golfissa.

Mietin kierroksen jälkeen, mikä tekeekään hyvän kierroksen.

Ei välttämättä se, että pelillisesti onnistuu. Nytkin tein "vain" 25 bogeypistettä. Mutta pystyin lähes koko ajan ylläpitämään hakemaani rentoutta lyönneissä. Vaikkei ne aina niin pitkälle lentäneetkään, niin suht suoraan kuitenkin, ja kauniisti. Välillä pitkäänkin.

Seura oli mitä parasta. Ryhmässä oli iloinen ja rento fiilis. Kukaan ei kiroillut eikä paiskonut mailojaan, ellei sitten leikillään.

Sää oli upea, +22 ja aurinkoista, täysin tyyntä. Aurinko laski kierroksen aikana ja alkoi tulla viileä, mutta vaatetta oli sopivasti, ja varalla vielä lisää.

Kierros oli sujuva. Edessä menevä ryhmä oli ripeä ja takaa tulijat pysyivät sopivasti takana.

Eväät ja juomat riittivät koko kierroksen ajaksi ja fyysinen vireys ja kunto riittivät.

Siinäpä niitä onnistuneen kierroksen elementtejä.

Juuri kun tulimme viimeiselle väylälle, käynnistyivät sadettimet. Pääsimme kuivina ohi, mutta kengät vähän kastuivat, Mutta niin ne nyt kasteesta kostuvat muutenkin. Lammet höyrysivät kauniisti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti