keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kentän vaarallisin eläin

Melkein olisin voinut nähdä pallon merkinkin, niin läheltä suhahti naapuriväylältä tullut pallo kasvojeni ohi, kun olin tiiaamassa Kirkan kolmosväylällä. Mies, jonka pitkä avaus oli harhautunut pahasti, sanoi kyllä huutaneensa forea. Minä en kuullut mitään, eivätkä pelikaverinikaan. Ehkä juuri sillä hetkellä meni lentokone matalalla Keimolan yli. Mies kertoi itse joskus saaneensa pallon rintaansa. Niinpä.

Onni onnettomuudessa siis, ettei pallo osunut kasvoihini. Se oli noin kymmenestä sentistä kiinni.

Onhan noita harhautuneita  palloja, slaissanneita tai hooklyöntejä ennenkin tullut lähelle. Joskus on kuulunut fore, mutta usein ei lyöjä ole edes huutanut.

Mutta miksi noita palloja harhautuu jatkuvasti väärälle väylälle? Eikö golfissa ole pääasiassa tarkoitus lyödä suoraan ja väylälle? Jos ei lyö suoraan (tai dogleg-kulman oikaisten) ja väylälle, niin eikö silloin ole omassa osaamisessa paha puute, joka pitäisi korjata? Korjaaminen tapahtuu pron avustuksella ja rangella harjoittelemalla. Ei lyömällä entistä kovempaa. Ei ole pakko näyttää olevansa kova pelaaja iskemällä mahdollisimman pitkälle, jos sillä vaarantaa muita.


Ei ole kovin harvinaista nähdä edellään kentällä porukka, jonka yhden tai useamman pelaajan avaukset ovat lähes poikkeuksetta naapuriväylän tai metsähallituksen puolella, joka väylällä. Ja varapallo myös. Niitä sitten etsitään ja etsitään. Enkä edes sano kumpaa sukupuolta nämä sankarit ovat, joita tarkoitan. Kyllä he itsekin tietävät.

Kentän suunnittelussa tietysti voisi huomioida vaaranpaikkoja enemmän. Auttaisivatko out-paalut väylien välillä eikä vain metsän reunassa - suojelemassa naapuriväylän pelaajia? Kuka nyt outtiin haluaa lyödä...

Eli menkää prolle, tai yrittäkää edes hallita lyöntejänne. Älkää vaarantako toisten henkeä ja terveyttä ainakaan vain näyttämisen halusta. Eipä golfissa juuri muita vaaranpaikkoja ole kuin harhautuneet pallot, jollei itse mene liian lähelle toisen swingiä. Tai tee tuttavuutta kyykäärmeiden tai borreliosia tai puutiaisaivokuumetta levittävien punkkien kanssa.

Kentän vaarallisin eläin ei ole punkki tai kyy, vaan ihan homo sapiens golfiensis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti